Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.12.22 / dotaz č. 149431
Dobrý den,bydlím na vesnici potřeboval jsem zateplit dům,zatím mě to nevadilo,protože topím uhlím,ale to brzo skončí.Jsem důchodce a bydlím sám,nevím také kolik by to stálo peněz,a také co všechno se musí zaplatit.Přišlo mi že Nová zelená úspora Light,by zaplatila velkou čásku 150000Kč.Kde mám podat žádost o dotaci,prostě zakladní informaci.Předem děkuji.
Dobrý den, pokud jste důchodce, bydlíte sám a chcete řešit rodinný dům, kde máte trvalé bydliště, tak podmínky NZU Light splňujete. Výhodou NZU Light je, že můžete čerpat finance dopředu. Maximální dotace je 150 tis. Kč. Z hlediska efektivity úspory a vynaložených financí nejprve doporučuji zateplení stropů pod půdou či střechy (cca 300 mm izolace), Dále pak výměnu oken a vstupních dveří za nové s trojskly a případně pak zateplení fasády. V případě že budete chtít řešit dílčí zateplení domu, doporučím NZU Light. Pokud byste řešil kompletní zateplení je pak výhodnější klasická NZU, kde ovšem nelze čerpat finance dopředu, ale až po celé realizaci.

Výměnu starého kotle, který nesplňuje požadavky 3. emisní třídy za nový ekologický zdroj je možné řešit současně z druhého dotačního titulu - Kotlíkových dotací.

Žádost o dotaci NZU-L se podává elektronicky na internetu. S veškerou administrativou Vám rád pomohu. Nejideálnější bude začít osobní schůzkou počátkem ledna přímo na Vašem domku, kde probereme vše potřebné. Případně můžete zavolat.

Odpovídá:  Ing. Ondřej Černý - M-EKIS Jičín, Ing. Černý tisk