Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

22.12.22 / dotaz č. 149484
Dobrý den.

Maminka, pobírající starobní důchod, by ráda požádala o dotaci na výměnu oken a vchodových dveří v programu Nová zelená úspora Light. Jakým způsobem je možné požádat o potvrzení odborného posudku pro dotaci? Co je potřeba doložit a jak dlouho bude vyřízení žádosti o potvrzení trvat? Fotodokumentaci stávajících 45 let starých oken pořídíme.

Děkuji.
Vážená paní,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Poradny EKIS a MAS jsou určeny k pomoci s dotačním titulem NZU Light. V nejbližší době bude možné požádat o dotační asistenci a poradenství pro přípravu žádosti a jejich náležitostí na jednotlivých pobočkách EKIS. Podávání žádostí je možné od 9.1.2023. V rámci poradenského střediska EKIS je možné Vám pomoci s vypracováním žádosti, ke které jsou zapotřebí nezbytné dokumenty. Jedním z dokumentů je odborný posudek, který zpracovávají EKIS nebo MAS po osobní návštěvě objektu, kde proběhne fotodokumentace před započetím prací. Pro podání žádosti je nutné mít a vlastnit bankovní účet a mít identitu občana (možno zřídit pomocí bankovní identity).
https://zadosti.sfzp.cz/AISPortal/Help/ais_sfzp_vnejsi/index.html?vyzvy_prehled_vyhlasenych.htm
Je také důležité zda splňujete všechny podmínky pro možnost žádost podat. Objekt musí být minimálně ve spoluvlastnictví žadatele. Žadatel a všichni členové domácnosti musejí pobírat starobní důchod. Žadatel má trvalé bydliště v objektu, který je předmětem navrhovaných opatření.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk