Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.1.23 / dotaz č. 149785
Dobrý den, jak a kde nejlépe bychom se dozvěděli přesné informace ke konkrétnímu podání žádosti k dotaci NZÚ LIGHT ? 100% jsme rozhodnuti o výměně výplní otvorů v jednom podlaží rodinného domu ve vlastnictví seniorů s jejich trvalým pobytem. Jedná se mi o přesné instruování a ''provedení'' celým /elektronickým - internetovým/ procesem od počátku zřízení e-identity až po zakončení - zdárné vyúčtování dotace. Přesný postup, jaké doklady a tak podobně....prostě řečeno, jestli to s námi vše někdo vyplní. Velmi děkuji
Dobrý den,

celým procesem Vás provede některý z MAS nebo EKIS, který prosím kontaktujte (kontaktní údaje našeho EKIS jsou uvedeny níže). Na základě mých dosavadních zkušeností mohu uvést:

Zřízení e-identity můžete provést na https://info.identitaobcana.cz/ups/UpsZalozeni.aspx , kde budete provedeni celým procesem. V průběhu zřizování ale budete potřebovat buď jinou formu identity (např. bankovní), anebo datovou schránku. Pokud ani jedním dosud nedisponujete, doporučuji provést pouze první část (vyplnění a odeslání formuláře s osobními údaji) a po obdržení identifikačního kódu (ve formě SMS) navštívit pobočku pošty s CzechPointem, kde Vám identitu zřídí (na základě občanského průkazu a identifikačního kódu).

Pro samotnou přípravu podkladů doporučuji dojednat si schůzku na MAS nebo EKIS (mj. i pro zpracování nezbytného Odborného posudku). Pro ni si připravit co nejaktuálnější projekt domu (pokud existuje), přehlednou fotodokumentaci exteriéru a případně interiéru při zateplování stropu, střechy nebo podlahy, anebo výměny oken - musí jít o vytápěné místnosti (fotodokumentace se dokládá i k žádosti o podporu), výpis z katastru nemovitostí.

Připomínám dále, že pro dokladování žádosti budete potřebovat:
- dokument prokazující vlastnictví bankovního účtu žadatele;
- dokument prokazující čerpání příspěvku na bydlení nebo důchodu;
- Odborný posudek - zpracuje např. EKIS.

Žádost a veškeré podklady se pak relativně jednoduše po přihlášení e-identitou vkládají do elektronického systému Státního fondu životního prostředí; viz https://zadosti.sfzp.cz

Přeji hezký den i celý rok.

Jan Pašek
EKIS Západočeská univerzita v Plzni
725 821 481
pasek@kme.zcu.cz
Odpovídá:  Doc., Ing., Ph.D. Jan Pašek - Ekis Plzeň Západočeská univerzita tisk