Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.1.23 / dotaz č. 150171
mám důchod 22666Kč a 2.1. 2023 vyměnil jsem 3 střešní okna v mém RD odborným dodvatelem fa Velux. Mám právo na dotaci? Pokud ano, napiště prosím adresu, kde o dotaci žádat.
Dobrý den,
podle toho co píšete splňujete počáteční parametr - tedy že pobíráte "starobní" nebo "invalidní" důchod a ve vašem rodinném domě žijete sám nebo manželka pobírá také starobní důchod. Pokud výměna oken již proběhla v roce 2023 není v tom žádný problém. Pro získání nároku na dotaci podle bodu 3.2.1.5 Výměna oken budete mít nárok, pokud splníte dané podmínky v tomto bodě.

Není tedy podstatné, kdo byl odborným dodavatelem realizace, ale podstatné bude splnění dotačních podmínek.
1) tam , kde proběhla výměna střešních oken se současně musí jednat o trvale vytápěné prostory
2) nově instalovaná okna musí mít zasklení izolačním 3-sklem s tloušťkou rámu minimálně 7 cm.

Pokud tedy podmínky z hlediska dodávky splňujete a vyfotil jste si stav před výměnou - toto je velmi důležité, budete mít nárok na 3 x 12000 = 36000 Kč. Nyní stačí jen kontaktovat některého z pověřených pracovníků skupin MAS nebo pověřených skupin EKIS (ne všechna EKIS toto provádějí) aby vám potvrdily odborný posudek - a s posudkem pak přímo můžete elektronicky podat, např. přes bankovní identitu (což je asi nejsnazší) na stránce https://novazelenausporam.cz/ kde vpravo nahoře naleznete podání žádosti.
Odpovídá:  Ing., LL.M., MBA Petr Maule - EKIS Plzeň CNE tisk