Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.1.23 / dotaz č. 150189
Dobrý den, chci se zeptat na dotace pro zateplení vlastního domu v podobě výměny oken a vchodových dveří, které v současném stavu jsou naprosto nevyhovující , okna jsou dvoukřídlové (ale jen jedna stěna) s 2 sklo , staré tak 55 let (nejsou kastlové) nejsou vůbec hlukově izolované, jsou dřevěné dez těsnění . Rychlé se místnosti ochlazují .Vchodové dveře jsou ze dvou částí jedna je zajištěna a druhá otvírací ,šířky 70 cm, spodní část asi 60 cm je dřevěná s uzkých palinek , sklo jednovrstvé, vzorek ledu. Spodní část prahu je pokroucená a netěsní , žádné těsnění okolo dveří, silně proniká chlad.
Jsou zde vysoké stropy a šel by zateplit polystyrenem.Jedna místnost má betonový strop ( dávná rekonstrukce za komunistů) , tam ba se musela izolace provést z půdy , je tam škvárobetonový záklop.

Jsme oba manželé důchodci a nemáme dostatek sil ani financí na jejich výměnu a rekonstrukci, chtěli bychom požádat o dotaci zelená úsporám pro důchodce a tak potřebujeme odborný posudek .Nevím na koho se obrátit a kdo by nám pomohl.
Děkujeme za každou zprávu
Dobrý den,
odborný posudek Vám jsme schopni zajistit. Kromě středisek EKIS tyto odborné posudky mohou zpracovávat i Místní akční skupiny (MAS).
Co se týká podrobnějších informací o dotačním programu NZU light, tak ty najdete na www.novazelenausporam.cz.
Na Vámi zmiňovaná úporná opatření, která chcete realizovat na Vašem RD, se dotační program NZU light vztahuje a jedná se o uznatelná opatření.
Odpovídá:  Ing. Pavel Němec - EKIS Mohelnice TAV Development tisk