Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

9.1.23 / dotaz č. 150214
Nová zelená úsporám light.
Jsem důchodce a bydlím v rodinném domě, kteremu je letos 100 let, kde vlastním bytovou jednotku. V prosinci jsem si svépomocí od souseda nechala zateplit shnilou podlahu. Pod ní je stará nevytapena pradelna. Ráda bych letos vyměnila dvě 100 let stará spaldova okna. Nevím, zda budu mít nárok na příspěvek.
Děkuji za odpověď
Vážená paní,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

V prvé řadě je nutné určit zda jste oprávněnými žadateli. Žádat může pouze majitel nemovitosti, který je současně starobním důchodcem nebo osobou pobírající podporu na bydlení či 3. stupeň invalidity. Pokud v domácnosti bydlí osoba, která toto nesplňuje není možné o dotaci v tomto programu žádat. Program je určen pro rodinné domy a jejich vlastníky. Pokud jsou v objektu byty lze žádat na podporu u jednotlivých bytů, ale pouze zda jsou odděleny v katastru nemovitostí jako samostatné jednotky.
Odborný posudek i závěrečnou zprávu pro NZU light Vám zabezpečíme v rámci programu MPO EKIS zdarma. To samé můžeme nabídnout v rámci dotační asistence podání žádosti.
Dále si připravte jakýkoliv doklad potvrzující vlastnictví bankovního účtu – může to být třeba poslední výpis z účtu, na kterém bude uvedeno vaše jméno, nebo smlouva s bankou o zřízení bankovního účtu. K žádosti budete též potřebovat potvrzení prokazující čerpání důchodu nebo příspěvku na bydlení.
K podání žádosti budete potřebovat elektronickou identitu - možno realizovat před bankovní identitu. Do informačního systému pro podání žádosti AIS SFŽP ČR se dostanete přes ikonku Podat žádost vpravo nahoře na webových stránkách Nová zelená úsporám - s tímto Vám pomůžeme při osobním jednání.

Po dokončení prací předložíte Zprávu o provedených opatřeních a fotografie realizovaných opatření. Zprávu o realizovaných opatřeních vám zdarma potvrdíme v rámci programu EKIS.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna
Téma:  Ostatní
tisk