Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

10.1.23 / dotaz č. 150309
Dobrý den.
jsem vlatníkem RD v obci Bystřany. RD je zateplený a má dřevěná euro okna .Zateplení a okna se bylo provedeno cca před 20ti lety. Vytápení domu je plyno centrální plynovým kotlem a ohřev TUV je rovněž plynem - boiler stacionál.

Okna byla dřive vyráběna s izolačními dvojskly a pro dnešní dobu jsou nevyhovující, propouští teplo, neizolují. Ráda bych je proto vyměnila za okna nová a lepšími izolačními vlastnostmi. Lze na toto čerpat alespoň část z dotací. Jsem starobní důchodkyně a důchod je jediný můj příjem.



Děkuji za odpověď
Dobrý den, 9. ledna byl spuštěn dotační program NZÚ Light, ve kterém jako starobní důchodkyně máte nárok na dotaci na výměnu oken. Okna musí být izolační trojskla. Na každé okno dostanete 12.000 Kč do maximální výše 150.000 Kč formou zálohy. To znamená, že peníze dostanete předem a potom dokládáte proinvestování za výměnu oken. Žádost se podává elektronicky a u nás získáte odborný posudek, který je součástí žádosti. Doporučuji si objednat termín konzultace u nás a my Vás provedeme administrací podání žádosti o dotaci.

S pozdravem EKIS Teplice RPE
Odpovídá:  Ing. Marcel Lemon - EKIS Teplice RPE tisk