Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

10.1.23 / dotaz č. 150360
Chtěla bych požádat o dotaci na zelená úsporám LIGHT . Podmíky účasti splňuji . Jedná se o částečně zateplenou roubenku , kterou bych potřebovala více zateplit a potřebovala bych odbornou konzultaci co a jak by bylo nejlépe zateplit , možno i ve více krocích. Např. půda , stropy , podlahy. Děkuji za včasnou odpověď.
Dobrý den, v tomto dotazu není možnost odpovědět konkrétně, neboť neznáme detailněji stavbu jako takovou. Pokud uvažujete o kompletním zateplení, možná by pro Vás bylo vhodné využít dotačního programu Nová zelená úsporám, která je určena pro žadatele rodinných a bytových domů, kteří plánují rozsáhlejší zateplení obálky budovy, než jen např. výměnu oken / dveří.
Obecně jsou z programu NZÚ podpořena opatření, která se provádějí na obálce budovy. Obálka budovy je hranice mezi vytápěným a venkovním/nevytápěným prostředím a měl by ji detailně posoudit energetický specialista.
Pokud byste přeci jen chtěla požádat ve výzvě NZÚ-L, tak vězte, že na zateplení máte 1 rok od schválení žádosti a žádost lze uplatnit pouze jednou za dobu trvání programu, jinými slovy nelze možno rozložit na více žádostí na dobu delší než 1 (1,5) rok.
Pokud máte zájem o návštěvu stavby, je to možné. Na webu MPO jsou kontakty na naše středisko.