Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.1.23 / dotaz č. 151219
Před 15 lety jsme vyměnili dřevěná okna na plastová. Nyní je vnější plastová folie poškozená. Výrobce jsme požádali o opravu. Na tu nám nyní vypracovávají nabídku. Částečně bude folie opravena, křídla oken bude pravděpodobně potřeba vyměnit. Je v tomto případě možné využít dotace?
Jsme starobní důchodci, současné době bydlíme v domě s manželkou sami, děti bydlí v podnájmu, nájemní smlouvy můžeme získat. Trvalé bydliště mají ovšem nahlášené u nás.
Dobrý den, aby jste dosáhl na dotaci NZÚ Light musíte mít nová okenní křídla s izolačním trojsklem a tloušťku rámu
minimálně 70mm. Jelikož máte okna již 15 let stará, není jisté, zda do takto starých rámů půjdou osadit nová křídla zasklená trojsklem. Nutno ověřit u výrobce oken.
Další podmínkou je, že žadatelem o podporu může být pouze vlastník nebo spoluvlastník
rodinného domu a pouze v případě, že má právo nakládat s nemovitostí v plném rozsahu a toto právo není omezeno (např. exekuce). Žadatel a všichni členové jeho domácnosti musí pobírat ke dni podání
žádosti o podporu starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně. Domácnost tvoří krom žadatele také všechny osoby, které s žadatelem v rodinném domě trvale bydlí a podílí se na úhradě nákladů na své potřeby.
Odpovídá:  Ing. Petr Trousil - EKIS Polná, IP Izolace Polná tisk