Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

5.4.23 / dotaz č. 157297
Mám dotaz. Rád bych požádal žádost a získal dotaci na výměnu oken a vchodových dveří. Žádám Vás o pomoc k získání dotace na Zelenou úsporu Light. Děkuji
Dobrý den,
ano, na úpravy rodinného domu vedoucích ke snížení energetické náročnosti budovy / zateplení RD, je od 9.1.2023 vypsán nový dotační program pro nízkopříjmové domácnosti (starobní důchodce, invalidní důchodce ve 3. stupni invalidity) Nová zelená úsporám Light. Podmínky jsou, že žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti o dotaci starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení, jsou vlastníky nebo spoluvlastníky rodinného domu a mají v něm trvalý pobyt před 12.9.2022. V tomto případě je výše dotace omezena částkou 150 tis. Kč. Např. na 1 kus vstupních dveří je možné čerpat dotaci ve výši 18 tis. Kč, na výměnu 1 kusu okna pak 12 tis. Kč, při splnění technických požadavků na konstrukce daných podmínkami programu.
Podrobné informace naleznete na webu https://novazelenausporam.cz/nzu-light/, popř. pro další postup a technickou pomoc oslovte náš EKIS pomocí e-mailové adresy ekis@t2t.cz.

S pozdravem,
za EKIS Rakovník
Ing. Lubomír Tichý