Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.6.23 / dotaz č. 163179
Dobry den, otec duchodce (Karel Prokopec) vlastni dum. Na jare jsme zakoupili zatepleni - 20cm polystyrenu na dodatecne zatepleni pudy. Chtel jsem vyuzit zelena usporam light.
Pro zpracovani pozadavku potrebuji odborne stanovisko.
Muzu pozadat Vasi firmu o dane stanoviso?
Misto: obec Zamel, cca 15 km od Usti n.O.
Co vse k danemu stanovisku je potreba?
Dum 10x13m,sedlova strecha,jednopatrovy,postaveno 1986, zatepleni pouze mezi krovy,steny plynosilikat 40cm,klasicka vapenna omitka.
Dekuji J.Prokopec
Dobrý den pane Prokopec,
stejně jako ostatní možní zpracovatelé, jsme schopni pro Vás plně zpracovat Odbrný posudek k dotačnímu titulu Nová zelená úsporám Light. Prvotně je nutné vyspecifikovat, zda Váš otec splňuje podmínky tohoto dotačního programu, tedy že je v důchodu (nebo v invalidním důchodu, nebo pobírá příspěcvek na bydlení) a bydlí sám, nebo celá domácnost, je tvořena osobami splňující tyto uvedené podmínky (nesmí bydlet v domácnosti osoba výdělečně činná - stručně řečeno), dále se musí ověřit, že má v domě Váš otec trvylý pobyt před 12.9.2022 a dále, že je vlastníkem, nebo spoluvlastníkem domu. Pokud toto vše splňuje, tak je způsobilý žadatel v dotačním programu Nová zelená úsporám Light. Poté s vybraným specialistou proberete způsob a druh zateplení na osobní schůzce na místě stavby (těch 20cm se jeví proaztím jako nedostatečných - pokud tam není stávající izolace, protože dotační prgram požaduje na vrchní strop min. 30cm), kam by měl na místo dojet a probrat to s Vámi. Všechno proadenství pro NZÚ LIght je od všech poradců plně bezplatné, včetně případné pomoci s veškerou administrativou, s Přípravou Odborného psoudku i konečné Záverečné kontroly.

Můžete si specialistu i vyhledat na seznamu poradců EKIS a MAS, kteří vám mohou zpracovat odborný posudek, najdete zde:
https://novazelenausporam.cz/poradenstvi-pro-nzu-light/

Přeji hodně úspěchů s dotací!