Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.7.23 / dotaz č. 164418
Jako majitel jednopodlažního rodinného domku mám zájem o solární ohřev vody. Prosím o sdělení úvodního postupu pro instalaci potřebného zařízení včetně získání dotace. Děkuji a zdravím.
Dobrý den,
pokud máte zájem o dotaci z programu Nová zelená úsporám - LIGHT prosím kontaktujte zástupce Místních akčních skupin nebo EKIS a m-EKIS (seznam najdete na: https://novazelenausporam.cz/poradenstvi-pro-nzu-light).
Ověřte si, zda vaše domácnost spadá do kategorie oprávněných žadatelů o dotaci z NZÚ Light. Jste vlastníci nebo spoluvlastníci rodinného domu, nebo trvale obývané rekreační stavby? Jsou všichni členové vaší domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně, nebo vaše domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení? Pokud splňujete tyto předpoklady, můžete si zažádat o dotaci. S dalšími podmínkami, které je nutné pro udělení dotace splnit Vám poradí zástupci v zaslaném odkazu výše.

Pokud máte zájem o dotaci z programu Nová zelená úsporám, můžete také kontaktupovat zástupce Místních akčních skupin nebo EKIS a m-EKIS (seznam najdete na: https://novazelenausporam.cz/poradenstvi-pro-nzu-light), kteří Vám poradí. Vyřízení dotace, ale bude provádět specialista, kterého je možné vybrat z tohoto seznamu na stránkách NZÚ (https://novazelenausporam.cz/specialiste/).

Děkuji Vám za dotaz a přeji příjemný den.
Odpovídá:  Martin Petr - EKIS Brno CPD tisk