Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

7.8.23 / dotaz č. 165203
Dobrý den,
zdědil jsem rodinný dům po otci v Praze. Dům je starý, není zateplený, má stará dřevěná okna, vyšší stropy, nezateplené podlahy, topí se staršími wafkami na plyn,..). Rád bych tento dům zrekonstruoval a zároveň bych rád co nejvíce snížil náklady na jeho provoz (náklady na vytápění apod.). A rád bych pro tuto rekonstrukci využil státem nabízené dotace.
Můžu tak pro potřeby rekonstrukce využít tento portál, resp. najít si zde a obrátit se na EKIS nebo M-EKIS a poradit se ohledně celkové rekonstrukce? Sháním tak nějakého odborníka, který by mi poradil, jak s rekonstrukcí začít, resp. co všechno je potřeba na domě upravit, aby byl co nejvíce energeticky úsporný. A který by mi i spočítal náklady na tato energetická opatření. A který by mě netlačil do nějakého konkrétního řešení, ale spíše vysvětlil různé alternativy, možnosti a jak vše funguje a co se nejvíce vyplatí.
Opravdu jsou služby těchto EKIS a M-EKIS zdarma?
Děkuji moc
Dobrý den,
poradenství v rámci EKIS a M-EKIS je pro vás zddarma. Jedná se však o poradenství a nezpracovávají se zde projekty. V rámci EKIS vám může být zpracován Návrh energetických opatření. Pokud máte zájem využít poradenství EKIS bude nejlépe probrat vaši situaci při osobním jednání. Na stránkách https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS najdete střediska EKIS.
Odpovídá:  Ing. Karel Pejchal - EKIS Praha Enviros
Téma:  Ostatní
tisk