Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.9.23 / dotaz č. 167820
Dobrý den, poptavam poradenství ohledne dotace oprav dům po babičce. Chtěl bych využít co největší potenciál této dotace. Zrizujete krom poradenství i projektové dokumentace pro typ podpory A + “energetickou náročnost budovy”, která je dle dotace potřeba?
Dobrý den,
Dotační program NZU „Oprav dům po babičce“ je rozdělen do 9 podoblastí podpory:
A – zateplení; C1 – výměna zdrojů tepla; C2 – příprava teplé vody; C3 – FVE; C4 – větráni (VZT); C5 – využití tepla z odpadní vody; D1 – realizace zelené střechy; D2 – dešťovka (využití dešťové vody); D3 – ekomobilita.
Uvádíte, že chcete využít co největší potenciál dotace. Především je potřeba zvážit, jakých podoblastí podpory se bude váš projekt týkat. Každá z těchto podoblastí má své požadované parametry a požadavky na předkládanou dokumentaci. Ideálním způsobem jak začít, je domluvit si osobní schůzku v některém konzultačním středisku EKIS. Podle zvolených nebo předpokládaných oblastí podpory sebou vzít stávající dostupnou technickou dokumentaci k budově.
Konzultace EKIS obvykle zajišťují odporní poradci, kteří také bývají energetickými specialisty (tzn. osoby oprávněné ke zpracování např. průkazů energetické náročnosti budovy; dokumentů požadovanými dotačními programy). Obvykle také mají kontakty na lokální projektanty různých profesí. (Poznámka: střediska EKIS jsou povinna se řídit kodexem, který zakazuje osobní prezentaci. Nejsem proto schopen vám na tomto portálu sdělit, zda-li tyto služby naše firma poskytuje)