Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.10.23 / dotaz č. 170494
Dobrý den, vlastním byt v bytovém domě (stáří cca 20 let). Je možné získat dotaci na výměnu oken? Co je k tomu případně potřeba? Děkuji za odpověď.
Vážený,
na tepelnětechnické rekonstrukce a úpravy v bytových domech, tj. i na výměny okenních konstrukcí, jsou v rámci dotačních programů Nová zelená úsporám vyčleněny dotační programy a to pro tyto žadatele a příjemce podpory : - pro Společenství vlastníků jednotek (SVJ) a bytová družstva (BD), - pro obce a veřejnou správu, - pro fyzické a právnické osoby (bytové domy – standard). (Na vysvětlenou, jedná se o jiné dotační programy než je dotační program Nová zelená úsporám Light, který je určen pro rodinné domy).

Tyto dotace na bytové domy, jsou však vždy koncipovány a sestaveny tak, že o dotované tepelně technické rekonstrukce a úpravy (tj. např. výměna oken, zateplení stěn, zateplení střechy, atd.) žádá celý bytový dům jako žadatel a rekonstrukce a úpravy se provádějí na celém domě (podrobněji viz web stránky programu NZÚ https://novazelenausporam.cz/dokumenty/podminky-2023/).
Pokud by jste měl zájem o konzultaci ohledně těchto dotací na byt. domy, tak je možné uvedené konzultovat na našem středisku EKIS v Olomouci - tel. 777 068 990, e-mail svobodapa@volny.cz. Konzultace jsou v rámci činnosti EKIS pro zájemce zdarma.
S pozdravem
Ing. Pavel Svoboda, EKIS Olomouc
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda tisk