Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.9.23 / dotaz č. 170496
Dobrý den,jako spolumajitel staršího kamenného rodinného domu na bych se chtěl zeptat, jak nejlépe dům izolovat od vnějších povětrnostních podmínek. Jedná se o podlažní být, kde je obytné podkroví izolováno foukanou izolací pod střechou a střešními okny s dvousklem. Obytné přízemí má okna také s dvousklem. Je možné spodní část domu nějak efektivně izolovat a případně na jakou dotaci lze dosáhnout? Vytápění domu je elektrokotlem a nebo krbovými kamny na dřevo s teplovodním výměníkem do otopných těles. Velice děkuji za radu.
Dobrý den,
děkujeme za váš dotaz, bohužel je tak obecně a široce položen, že nelze takto relevantně odpovědět bez alespoň základních znalostí o domě (popis domu a skladeb, alespoň základní fotografie apod.)
Doporučoval bych vám spíše objednat se na osobní bezplatnou konzultaci v některém z konzultačních středisek EKIS, či oslovit mobilní M-EKIS (zde je možná návštěva přímo u vás v domě), mapu středisek i s kontakty naleznete zde: https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS a můžete vybrat osobu/středisko ve vašem blízkém okolí.

S pozdravem
Ondřej Pokorný, energetický poradce ECČB
Odpovídá:  DiS. Ondřej Pokorný - EKIS České Budějovice Energy Centre tisk