Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

27.9.23 / dotaz č. 170575
Dobrý den,
budete vypracovávat i energetické posudky a pomoc pro získání dotace pro dotační program zelená úsporám - oprav dům po babičce? Plánujeme výměnu oken a dveří na RD.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
ano, řešíme i zpracování energetického hodnocení pro žádosti v programu Nová zelená úsporám, včetně kategorie "Oprav dům po babičce". Vámi uvažovaný rozsah opatření není dostatečný s ohledem na podmínky programu. V Oprav dům po babičce je vyžadována komplexní rekonstrukce RD, v běžném programu je možné podpořit i dílčí opatření (ale i tak okna, dveře ve většině případů nestačí na min. úsporu), každopádně u dílčích opatření je celkově nižší míra dotace. Samotná výměna oken a dveří je podpořena například v programu Nová zelená úsporám light pro nízkopříjmové domácnosti (příjemce starobního, invalidního důchodu, příspěvek na bydlení).
Doporučuji projít základní rozcestník na webu: https://novazelenausporam.cz/rodinne-domy/ ten Vám napoví jaké dotační možnosti jsou pro Váš záměr, případně se pak ozvěte do našeho střediska EKIS přímo (euroenergo@euroenergo.net) s bližšími informacemi o RD a projdeme záměr například telefonicky.

Odpovídá:  Vladimír Novotný ml. - EKIS Třebíč EuroEnergo tisk