Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

20.10.23 / dotaz č. 173982
Dobrý den, opravujeme rodinný dům, rekonstrukce se týká kompeltního zateplení, výměna oken a dveří, nová nádrž na vodu atd. Rádi bychom zažádali o dotaci NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM, mám veškerou projektovou dokumentaci a PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY, ale nějak si nevím rady s vyplněním. Na stránkách po mě chce i název MAS nebo EKIS zpracovávající odborný posudek. Nám průkaz energetické náročnosti zpracovával projektant, ale toho nevidím v tom seznamu. Je schopný mi prosím někdo poradit a pomoct prosím?
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
pokud budete chtít čerpat podporu u programu Nová zelená úsporám - standart, tak je mořné čerpat informace jak postupovat na následujícím odkazu: https://novazelenausporam.cz/jak-na-to/rodinne-domy/

Vždy je nutné doložit odborný posudek a další dokumenty, které vám připraví pouze oprávněný zpracovatel odborného posudku.
seznam těchto zpracovatelů je mořné najít napčíklad na tomto odkazu: https://novazelenausporam.cz/specialiste/

Energetická konzultační a informační střediska (EKIS a mobilní M-EKIS) Vám mohou poradit z optimálním rozsahem renovace, dotazy ohledně dotačních programů a můžete se na ně obrátit ohledně odborného poradentsví.

Pro podporu z programu Nová zelená úsporám LIGHT je nutné mít odborný posudek vypracovaný Místní akční skupinou (MAS) nebo EKIS a m-EKIS.

Děkuji Vám za dotaz a přeji příjemný den.
Odpovídá:  Martin Petr - EKIS Brno CPD tisk