Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

8.11.23 / dotaz č. 176267
jaky druh zkousky musi mit energeticky specialista pro opravneni posudeku pro nzu light (penb, energeticky posudek) ? Jaky je rozsah posudku energetickeho specialisty pro zadost o dotaci nzu light?
Dobrý den,

dotační program NZÚ Light nerozlišuje, zda je oprávněným zpracovatelem odborného posudku a zprávy o provedených opatřeních energetický specialista pro zpracování energetického auditu a energetického posudku nebo jen pro zpracování průkazu (PENB). Co však je podstatné, tak OPRÁVNĚNÝM ZPRACOVATELEM odborného posudku a zprávy o provedených opatřeních pro NZÚ Light jsou POUZE členové místních akčních skupin České republiky (MAS) nebo pracovníci energetických konzultačních a informačních středisek (EKIS / M-EKIS). Činnosti EKIS a M-EKIS jsou BEZPLATNOU službou pro veřejnost.

Poradcem M-EKIS nebo EKIS se mohou stát mj. energetičtí specialisté dle zákona č. 406/2000 o hospodaření energií a to bez rozdílu oprávnění, akceptovatelná jsou všechna oprávnění dle § 10 odstavce 1 tohoto zákona.

Rozsah odborného posudku pro NZÚ Light je relativně malý, konkrétně 2 strany a závazný vzor odborného posudku je volně ke stažení na stránkách Nové zelené úsporám na tomto odkazu https://novazelenausporam.cz/dokument/3007

Pěkný den přeji