Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.11.23 / dotaz č. 178395
Vážený pane Šafránku,

rádi bychom se na Vás obrátili ve věci posouzení přínosu zateplení 100letého rodinného domu, které bychom chtěli kofinancovat z dotačního titulu Oprav dům po babičce a to již příští rok.

Vzhledem k tomu, že jde o starý dům, nechceme se do zateplování, případně jiných úsporných opatření, vrhnout po hlavě. Náš dům má zateplené podkroví, střechu, podlahy, topení je zajištěno tepelným čerpadlem (1.rok), nicméně rádi bychom zjistili, zda je možné pokračovat v dalších úsporných opatřeních, které by vedly ke snížení spotřeby elektrické energie (dosavadní topení el. kotlem znamenalo roční spotřebu cca 30 MWh, nyní s tepelným čerpadlem doufáme ve snížení).

Myslíme si proto, že je pro nás vhodné využít konzultace a poradenství EKIS a M-EKIS, včetně konzultací typu "NEO", abychom se následně mohli zodpovědně rozhodnout, jak dál.

Děkujeme Vám za odezvu nebo přímé spojení na tel. čísle 739 750 291.

Vladimíra a Marian Molčákovi, Javorník 17, Čtyřkoly
Dobrý den,

ve vašem případě by bylo určitě vhodné provést prohlídku budovy a osobní konzultaci na místě, eventuálně zpracovat NEO studii, jako návrh a doporučení dalšího postupu snižování energetické náročnosti budovy, včetně využití státní podpory z programu NZÚ.

Ozvu se vám tedy v nejbližších dnech na uvedené kontakty, abychom se domluvili na termínu návštěvy.

Děkuji a hezký den,
Robert Šafránek