Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.12.23 / dotaz č. 179873
Dobrý den
prosím o info k programu NZU Light.

Žadatel splňuje všechny podmínky programu, jen vlastnictví nabyde až v lednu. Žádost může podat tedy až v lednu, je to tak?

Druhý dotaz zní, pokud má žadatel např. jen 5% vlastnický podíl, tak může zažádat? Resp. nevšiml jsem si, že by bylo někde stanoveno jakou výši spoluvlastnického podílu musí žadatel mít. Je míra spoluvlastnictví v rámci oprávněnosti žadatele nějak stanovena?

Děkuji
Dobrý den,
děkujeme za dotaz

Ohledně prvního dotazu týkajícího se programu NZU Light a nabytí vlastnictví v lednu – ano, je možné podat žádost o tento program i v případě, když žadatel plánuje získat vlastnictví až v lednu.
Podmínkou je, aby v době podání žádosti byl rodinný dům ve vlastnictví žadatelů a ti v něm měli současně trvalý pobyt, a to déle než od 12. září 2022

Co se týče druhého dotazu ohledně minimálního vlastnického podílu, odpověď zní ano, žadatel může zažádat o účast v programu NZU Light i s pouhým 1% vlastnickým podílem. Toto pravidlo naznačuje, že není stanovena žádná minimální míra spoluvlastnictví jako podmínka pro získání oprávnění k účasti v programu. To může být pro žadatele výhodné, protože i ti s nižším vlastnickým podílem mají možnost využít výhody programu.

Doufám, že tato podrobnější odpověď vám poskytuje potřebné informace. Pokud máte další otázky nebo potřebujete další vysvětlení, jsem tady, abych vám pomohl!
Odpovídá:  Ing. Jan Kvasnička - EKIS Plzeň ArchEnergy tisk