Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.12.23 / dotaz č. 180974
Dobrý den,
jsme velké bytové družstvo s 365 bytovými jednotkami ( 11 vchodů a 11 pater ).
Na konci roku 2024 nám končí záruka na střechu bytového družstva, kam bychom event rádi instalovali fotovoltaiku. Názory na výhodnost instalace se velice liší. Potřebovali bychom odpornou radu zda instalovat, zda elektřinu pro všechny či pouze pro společné prostory a k čemu nás to zavazuje.
Vzhledem k tomu, že jsme vázáni " Stanovami BD.." musíme mnoho věcí řešit s předstihem a nechat si je schválit od všech družstevníků.
Podle vašich možností bychom asi uvítali osobní poradenství na schůzi představenstva, a to dne 11.1.2024, a nebo dle vašich možností
Děkuji za ochotu
Vážená paní,

srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš dotaz do poradny i-EKIS.

Problematika distribuce elektrické energie vyrobené fotovoltaický systémem je nyní spjata s novelizací energetického zákona. V současné době je legislativně průchodná varianta využití elektrické energie pro společné prostory.

Doufám, že je odpověď dostačující, nebo pokud budete mít nějaké další doplňující dotazy, můžete je formou doplňující otázky položit zde, případně telefonicky či navštívit osobně některé z poradenských středisek EKIS ve vaší blízkosti.

S přátelským pozdravem

Ing. Ladislav Jůna,
EKIS, Praha 5
Odpovídá:  Ing. Ladislav Jůna - EKIS Praha Ing. Jůna tisk