Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

22.1.24 / dotaz č. 182806
Dobrý den. Jsem členem výboru SVJ bytového domu.
Rozhodli jsme se pro zateplení domu, novou střechu a výměnu vchodových dveří. Rádi bychom se poradili ohledně dotací a energeticko- ekonomické studie. Jsme na začátku a ještě nemáme ani vybranou firmu, projektovou dokumentaci, technický dozor atd.
Jako člen výboru tedy prosím o kontakt, kde se dozvím víc.
Děkuji.
Dobrý den,

s žádostí o posouzení a případně vyladění energetické koncepce Vašeho záměru, ale i výběr vhodného dotačního programu, se můžete obrátit na jakékoliv konzultační středisko typu EKIS; jejich seznam a kontaktní údaje jsou k dispozici na webu https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS

S nimi můžete rovněž řešit i samotný projekt a realizaci, stejně jako podklady pro konkrétní dotační program. Můžete ale narazit na velkou vytíženost takových středisek. Se žádostí o zpracování projektu, nezbytných energetických výpočtů a dalších podkladů pro žádost o dotaci můžete kontaktovat i autorizované stavební inženýry ( https://www.ckait.cz/autorizovane-osoby ), autorizované architekty ( https://www.cka.cz/sluzby/verejne-sprave/seznam-autorizovanych-architektu ) nebo energetické specialisty ( https://www.mpo-enex.cz/experti ).

Doporučuji volit někoho z blízkosti Vašeho domu, pro co nejvyšší míru efektivity vzájemné spolupráce.

Přeji hezký den.

Jan Pašek
Odpovídá:  Doc., Ing., Ph.D. Jan Pašek - Ekis Plzeň Západočeská univerzita tisk