Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.1.24 / dotaz č. 183231
Dobrý den.
Budu žádat o dotaci na úplné zateplení rodinného domu. Když budu mít zájem i o dotaci na nádrž na dešťovou vodu, tak obě musím podat naráz?
Děkuji.
Dobrý den,

Dotace z podoblasti NZÚ -RD D.2 – DEŠŤOVKA se poskytuje na opatření, která snižují množství odebírané pitné vody z povrchových a podzemních zdrojů v rodinných domech. Podporovány jsou systémy hospodaření s dešťovou vodou a systémy využití vyčištěné a dočištěné odpadní vody s možným využitím pro zálivku zahrady, či jako užitkové vody - možnosti:

Zálivka
Systém akumulace dešťové vody pro zálivku zahrady

Zálivka + WC
Systém akumulace dešťové vody jako vody užitkové a případně také pro zálivku

Šedá voda
Systém pro využití vyčištěné odpadní a dešťové vody jako vody užitkové a případně také pro zálivku

Maximální výše podpory je stanovena jednotkovou fixní výší podpory na vybraný instalovaný systém a součinem jednotkové výše podpory na m3 objemu nádrže.

Podporu z podoblasti podpory DEŠŤOVKA lze obdržet na stejný rodinný dům pouze jednou za dobu trvání programů NZU a výzev z programu Dešťovka.

V podmínkách se obecně uvádí, že jedna žádost může obsahovat kombinaci opatření z více podoblastí podpory, a současně platí, že podpora může být poskytnuta na všechny úplné a řádně podané žádosti, které budou kryty disponibilními finančními prostředky.

Dotační podmínky dle výše uvedeného tedy umožňují společné i samostatné podání. Při společném podání je navíc poskytnut dotační bonus za kombinaci opatření - 10 000 Kč za každou jednotlivou kombinaci.

S přáním hezkého dne Ing. Jiří Flašar, M-Ekis, ES MPO 1410