Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

2.2.24 / dotaz č. 184086
Dobrý den.
Chceme zateplit bytový dům v centru Žatce (památková zóna-nejsme ale památka ). Dům je z roku 1950 ,plná cihla tl.50cm. Někdo doporučuje polystyren EPS70 160mm, jiný tvrdí zateplit vatou 160mm. Potřebovali by jsme najít specializovanou firmu , která by to realizovala a vyřídili i dotace .
Děkuji
Dobrý den,
zateplení fasády podléhá dotačním podmínkám, kde záleží na složení fasády a použitém izolačním materiálu. Vámi uvedené kombinace spíše neplní požadavky dotace - zejména kvůli přirážce na tepelné mosty a vlhkostním přirážkám. Doporučovali bychom spíše 180 mm izolačního materiálu v případě polystyrenu a 200 mm v případě minerální vaty. V případě, že potřebná tloušťka zateplení bude neproveditelná s ohledem na památkový ústav, je to potřeba doložit prohlášením památkového ústavu. V tom případě, lze čerpat dotaci i s nižší tloušťkou izolace v rámci dotační podoblasti "Památky".
Co se týče firem, je potřeba si udělat vlastní průzkum v okolí, nebo můžete využít odkaz na specialisty a filtrovat dle potřeby: https://novazelenausporam.cz/specialiste/
Děkujeme za dotaz.
Odpovídá:  Ing. Jiří Novotný - EKIS Chomutov Auxilien tisk