Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

31.1.24 / dotaz č. 184327
Dobrý den. Jedná se o zateplení podkroví u rod.domku rozměrech 11x12m konkrétně zateplení tepelnou izolaci SuperFoil , obvodové zdivo je z plynosilikatovych tvárnic ,podlaha pro vedena z hurdesek škvárobetonu na kterou by izolační folie byla položena. Prosím o sdělení zda je to možné realizovat. Děkuji. Zeman Jiří zeman. zeman55@seznam.cz
Dobrý den
Samozřejmě realizovat lze, nutno vzít v potaz využívání podkroví z hlediska přístupu a využití prostoru - podlahy. Na podlahu půdy lze realizovat ozolanty jak v měkkém provedení s provedením nové pochůzí podlahy, nebo tvrdší izolanty, kde již může být vrchní část pochůzná a zastavitelná.
Co se týká tloušťky materiálu tak můžete postupovat dle doporučení odborníka či energetika či znalého projektanta a dle výběru materiálu.
V rámci relizace zateplení podlahy půdy můžete využít různé dotační tituly od klasické dotace Nová zelená úsporám, přes dotaci pro důchodce a osoby s nižšími příjmy a to Nová zelená úsporám Light. Na dotaci můžete uplatnit nejen zateplení podlahy půdy ale i jiná další energetická opatření.

Detailní informace naleznete přímo na stránkách porgramu
https://www.novazelenausporam.cz

Seznam specialistů či poradenských středisek naleznete zde:
https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/strediska-EKIS

V případě dalšího či upřesňujícího dotazu se na nás neváhejte obrátit.
Adam Bialek
Odpovídá:  Adam Bialek - EKIS Frýdek Místek Adam Bialek tisk