Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

11.4.24 / dotaz č. 192401
Dobrý den,

prosím o nějaký soupis nebo výtah co se týče dotací a NZÚ Light obce a firmy .. Pročítám závazné podmínky, ale nepřijde mi to docela přehledné a jasné .. Je něco takového k dispozici.

Děkuji za odpověď
S pozdravem
Radka Fišerová
Dobrý den,

dotační program NZÚ Light není určen pro obce a firmy. Oprávněným žadatelem jsou vlastníci a spoluvlastníci rodinných domů a rekreačních objektů využívaných k trvalému bydlení, vlastníci bytů a podílů v bytovém družstvu z řad seniorů, invalidních důchodců 3. stupně a lidí pobírajících příspěvek na bydlení nebo přídavek na dítě.
Podmínkou je, aby v době podání žádosti byl dům nebo byt či družstevní podíl ve vlastnictví žadatelů a ti v něm měli současně trvalý pobyt, a to déle než od 12. září 2022. NZÚ Light má přinést prostředky na úsporná opatření pro nízkopříjmové domácnosti, které jsou nejvíce ohroženy energetickou chudobou. Čerpat mohou prostředky na dílčí zateplení a na instalaci solárního systému na ohřev vody. V případě bytů v bytových domech je možné čerpat pouze na výměnu oken, případně vchodových dveří do exteriéru.

Pokud by Vás v této či jiné souvislosti zajímalo více, položte prosím nový dotaz a to i ideálně s konkrétnějším popisem dané situace.

Přeji pěkný den