Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.4.24 / dotaz č. 192514
Dobrý den, zhruba jsem se už dozvěděl, že na využití dotace Zelená úsporám Light pro FVE ohřev TUV + výměna oken a dveří se podává žádost najednou, nelze údajně postupně podat např žádost o řešení TUV a potom další žádost o řešení zateplení atd. . Pokud bych podal žádost pouze o dotaci na FVE ohřev vody, dostal bych údajně příspěvek cca 90000 Kč. Zajímalo by mě, zda tato výše příspěvku je maximální i pro případ, že bych zároveň žádal i o dotaci na výměnu dveří a oken, nebo zda se příspěvek při sdružení těchto požadavků adekvátně zvyšuje.
Dále bych chtěl vědět, zda dotace Light platí i pro výměnu topného zdroje (starý plynový kotel za krbová kamna s výměníkem).
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Petr Fiedler
Dobrý den
jsou dvě oblasti podpory. A) Zateplení stávajících rodných domů v této části je maximální dotace 150 000 Kč. B) Instalace obnovitelných zdrojů, kde je maximální podpora 150 000 Kč. Požádáte li tedy o obě podpory můžete získat maximálně 240 000 Kč. Co se týký výměny plynového kotle za krbová kamna, tak NZU Light tato opatření nepodporuje.


Odpovídá:  Ing. Ondřej Hlaváč - EKIS Pardubice EPP Bohemia tisk