Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.4.24 / dotaz č. 192521
Dobrý den, před chvílí jsem odesílal dotaz na Novou úsporám Light, ale na tu asi nedosáhneme, tak bych se chtěl zeptat dotace nikoliv "light". , Dotaz je podobný, zda lze podat žádost o dotaci na výměnu topného zdroje a poté další dotaci na výměnu oken a dveří, či zda je nutno žádosti sjednotit do jedné, jak jsem někde zaslechl, neboť údajně lze žádost podat pouze jednou a na další žádosti není nárok.
Děkuji.
S pozdravem Petr Fiedler
Dobrý den,
v rámci dotace Nová zelená úsporám programu HOUSEnerg Modernizačního fondu RODINNÉ DOMY. Jedna žádost může obsahovat kombinaci opatření z více podoblastí podpory. Může ,ale nemusí.
Můžete tedy žádat postupně.
Co je nepřijatelné: Podporu nelze poskytnout na opatření a změny opatření, na která byla v minulosti přijata podporaz dotačních programů zaměřených na úspory energií, zvýšení účinnosti a snížení emisí vypisovaných stanovená v podmínkách podpory a dále z jiných veřejných prostředků, u kterých neuplynula doba udržitelnosti. Nelze ji poskytnout ani na opatření, která by snižovala ekologické přínosy těchtoopatření, zejména opatření prováděná na stejných konstrukcích nebo s obdobným účelem, např.výměna či instalace zdroje tepla na vytápění, instalace zdroje pro ohřev vody, termické a fotovoltaické systémy, a to včetně OZE instalovaných jako součást podporované novostavby voblasti podpory B této nebo předešlých výzev programů NZU a obdobnýchministerstvy MŽP, MPO, MMR po 1. 1. 20092 a to i v případě, že uplynula doba udržitelnosti.
Kompletní závazné podmínky si můžete stáhnout zde : novazelenausporam.cz/dokument/3381
Hezký den
Odpovídá:  Ing. Ondřej Hlaváč - EKIS Pardubice EPP Bohemia tisk