Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.4.24 / dotaz č. 194240
Dobrý den, potřebuji pomoc při podání žádosti o dotaci na výměnu oken z programu Zelená úsporám light. Máme zpracovanou nabídku. Je možné se na Vás s tímto problémem obrátit? Jsme s manželem starobní důchodci, vlastníci rodinného domu v Ostřešanech, budeme vyměňovat 8 oken. Ve středu máme schůzku k podpisu smlouvy o provedení, jde teď o to,zda si vybrat variantu pro možnost poskytnutí dotace. Děkuji za zprávu.
Dobrý den.
Samozřejmě, že vám s podáním žádosti pomůžu. Ale před mojí návštěvou u vás doma si připravte níže uvedené doklady, abychom mohli podat žádost o dotaci v programu NZÚ Light:

Potvrzení, že pobíráte vy i váš manžel starobní důchod. Postačuje např. potvrzení, které vám poslala ČSSZ ohledně navýšení důchodů.
Číslo vašeho bankovního účtu a nějaký doklad, že se jedná o váš bankovní účet, např. Potvrzení o vedení účtu od banky nebo kopii výpisu z účtu. Upozorňuji, že účet musí být veden na vaše jméno = jméno žadatele.
Přes vaší bankovní identitu se budeme přihlašovat do portálu SFŽP. K tomu je potřeba, abyste znala přihlašovací údaje (jméno a heslo) k vašemu internetovému bankovnictví. Tyto údaje nikomu neříkejte a nikam neposílejte, přihlásíme se na vašem počítači.
Na e-mail vám budou chodit ověřovací kódy, takže se budeme muset na vašem PC nebo telefomu přihlásit na váš e-mail.
Rozmyslete si, kolik oken a případně dveří budete měnit. Detaily dořešíme na místě u vás. Zatím píšete o 8 oknech, na které můžete získat dotaci 96.000,- Kč.
Pokud s vámi bydlí ještě někdo další kromě manžela, zavolejte mi a domluvíme se na dalším postupu.

UPOZORNĚNÍ: Pokud byste plánovala kromě výměny oken ještě instalaci ohřevu teplé vody v rámci dotačního programu NZÚ Light, je nutné vše zahrnout na jednu žádost. Žádost lze podat pouze jednu jedinou na jedno č.p. Podáním žádosti pouze na výměnu oken ztratíte možnost získat dotaci na ohřev teplé vody.

Až budete mít všechny doklady připravené, napište mi a já se vám ozvu, abychom se domluvili, kdy se u vás stavím. Děkuji.

V případě dalších dotazů mě neváhejte kontaktovat.

S pozdravem

Ondřej Balihar
tel.: 602 351 486
e-mail: balihar.nzu@chrudim.cz