Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

28.3.11 / dotaz č. 26488
Dobry den,

Dobry den,

chtel jsem se zeptat, zda je moznost na ziskani podpory i pro chalupy, kde je momentalne topeni v obycejnych krbovych kamnech plus s primotopem. Pripadne jake podminky je potreba splnovat pro priznani podpory kdybych chtel pouzit peletkova kamna, ktera spadaji do programu zelena usporam a dale bych chtel menit okna ktera take spadaji do programu ZÚ. Spise se mi jedna o ty peletkova kamna.

Dekuji za odpoved
Dobrý den a děkuji za Váš dotaz a za zájem o naše poradenství.
Příjem žádostí o podporu v rámci programu Zelená úsporám byl již ukončen, obnovení příjmu žádostí se ale předpokládá. Pokud by byly pro poskytování podpory shodné podmínky, tak podpora na realizaci opatření na úspory energií nebyla poskytována na stavby sloužící k rekreaci ( chaty, rekreační chalupy). Pro rodinné a bytové domy byla poskytována na náhradu neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a na elektřinu za nízkoemisní zdroj na biomasu (pelety, dřevo).
V současné době je nutno vyčkat až dojde k obnovení příjmu žádostí o podporu, případně vyhlášení nových podmínek pro poskytování dotací.

Ing. Jaroslav Winkler
energetický poradce ECČB