Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.11.11 / dotaz č. 30407
Dobrý den,obracím se na Vás o radu.Hodlám provést zateplení podlahy půdy.Nyní je zde dutá trámová podlaha,vlastně strop místností pod půdou.Objekt je stár 100let a je převážně využíván k rekreačním účelům.V podlaze je z dřívějška sláma.Z mé strany by došlo k vyklizení a vyčištění podlahy pro nástřik či nafoukání materiálu
Dilema je, který materiál volit.Dostal jsem nabídku na materiál pěna Icynene nebo Magmarelax Eco. Nyní mne více trápí,který komponent zajistí větší tepelnou a pobytovou vlastnost v obyvatelné části objektu,spodní místnosti.

Děkuji za Vaši vstřícnost.
Izolace Icynene
Tepelná izolace pěnová Icynene dokáže díky své struktuře vyplnit jakýkoliv prostor bez mezer nebo spojů. Výrobce udává součinitel tepelné vodivosti λ = 0,03655 W / m. K.
Minerální foukaná vlna
Dodatečné i nové zateplení minerální foukanou vlnou probíhá rychle, jednoduše a nezávisle na počasí. Výsledkem je souvislá vrstva izolace bez tepelných mostů se stoprocentním tepelně izolačním účinkem. Výrobce udává součinitel tepelné vodivosti λ = 0,045 W / m. K.
Z hlediska aplikace pro zákazníka jsou obě izolace srovnatelné. Deklarované tepelně izolační vlastnosti má pěnová izolace mírně lepší. Tento rozdíl velmi je malý. V praxi bude spíše záležet na pečlivosti provádění prací.
Odpovídá:  Ing. Karel Puhaný* - EKIS Pardubice EPP Bohemia
Téma:  Ostatní
tisk