Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.2.12 / dotaz č. 31332
Dobrý den,
mám dotaz na zateplení stropu staršího domu. Jedná se o strop mezi vytápěnou částí (pokoje) a střešním studeným, nepochůzným prostorem.
. Zateplení z půdy není možné jedná se o polootevřenou sedlovou střechu složenou z desek, na rovnější části je položen zinektitanový plech a na šikmé části je položen eternit výměna krytiny v r.2010. Skladba stropu od spodu, omítka, heraklit, desky, trámy . Mezi trámy je tepelná izolace cca 150mm do daných míst se nedá ani proplazit. Prostor mezi stropem a střešní krytinou je odvětrávaný. Jak by měla vypadat skladba zatepleného stropu a jestli musí být parozábrana či nikoliv: představa je taková: ze spodu sádrokarton, parozábrana , vata (polystyren)60 mm , původní strop.
Tloušťka stropu mezi vytápěným prostorem a otevřeným prostorem je cca 25 cm. Pokud je těch 15 cm původní izolace mezi trámy zaručeně dobrá.tak bych navrhoval nad SDK vatu tl.10 cm. Jinak je skladba dobře.Nevím kolik je vrchní zákop,pokud ano, lze mezi trámy nafoukat Climatizer nebo foukanou vatu.
Odpovídá:  Jiří Hrabina* - EKIS Přerov tisk