Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

13.4.12 / dotaz č. 32581
Dobrý den,
jsem student Mendelovy univerzity v Brně. Právě zpracovávám diplomovou práci na téma Sledování provozu a srovnání parametrů fotovoltaických elektráren. Při zpracovávání práce jsem narazil na problém, a to takový že mi firmy nechtějí poskytnout žádná provozní data, což je jedna ze zásadních částí mé práce. Obracím se tedy na Vás s nadějí, že nějakými daty dispunujete, či byste byly ochotní poslat kontakt na firmy, které by mi v tomto ohledu vyšly vstříc. Za poskytnutí informací bych samozřejmě dal na děkovnou stránku vaše logo i loga případných firem jako reklamu.
Děkuji za Vaši odpověď,
Dobrý den,
naprosto rozumím Vašemu problému. Doporučuji vždy ujistit oslovené firmy či vlastníky, že pokud si to nebudou přát, tak nebudou citovány a že získaná data budou použita jen pro Vaši práci a nebudou poskytnuty třetím osobám.

Jsou elektrárny, které mají volně přístupné webové rozhraní. Doporučuji se podívat na stránky výrobce SMA či Fronius. Zde získáte především informace z Německa, ale jsou zde i volně dostupné informace z Česka. Zkuste odtud získat nějaké informace a kdybyste měl problémy, tak nás kontaktujte a pokusíme se najít nějaké řešení.

S pozdravem Petr Vogel a Petr Kalčev
Odpovídá:  Ing. Petr Vogel* - EKIS Plzeň Ekowatt tisk