Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.5.12 / dotaz č. 33124
Dobrý den, potřebovala bych poradit, zda lze převést smlouvu o připojení výrobny k distribuční soustavě napěťové hladině 0,4kv a smlouvu o uzavření budoucí smlouvy.
Manžel je vlastníkem zemědělské nemovitosti,a zároveň je na něj psáno odběrné místo (elektroměr),na který jsou vydány smlouvy o uzavření budoucích smlouv (tedy na manžela),30 KW na přímý výkup a 20 KW na zelený bonus. Realizovat výstavbu fotovoltaiky, bych chtěla já (manželka) z důvodu, že jsem plátce DPH a chtěla bych si jej uplatnit. Jak mohu tento převod provést, aniž bychom přišli o tyto smlouvy,nebo museli žádat o nové smlouvy.
Stejný problém máme na rodniném domku, kde je rovněž odběrné místo psáno na manžela (elektroměr), na který je vydaná smlouva o připojení (tedy na manžela) 10 KW zelený bonus. Opět bych chtěla realizaci FVE provést já (manželka). Kam se máme obrátit a ským máme jednat.
Smlouvu a smlouvy o smlouvách budoucích nám vydal ČEZ Distribuce a.s.
Děkuji za odpověď
Dobrý den vážená paní, každou smlouvu lze dohodou změnit. Stejně tak si můžete domluvit změnu smlouvy s ČEZ Distribuce a.s., s tím, že manžel jako majitel nemovitosti musí se změnou i s instalací nového zařízení souhlasit. Pokud tomu tak je, doporučuji Vám spolu s manželem navštívit nejbližší kontaktní místo ČEZ se všemi stávajícími uzavřenými smlouvami a s doklady o vlastnictví nemovitosti. Myslím si, že by neměl být se změnou provozovatele a tím i prodejce elektrické energie ČEZu žádný problém. Přeji Vám, aby se Vám podařilo tento problém vyřešit k Vaší spokojenosti.
S pozdravem
Světlana Kravčenková
Odpovídá:  Ing. Světlana Kravčenková* - EKIS Ostrava KEA tisk