Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.1.13 / dotaz č. 37315
Dobrý den,prosím vyberte mi opt.dodavatele elektřiny(domácnost):1)Středočeský kraj,distr.sazba D25d,roční spotřeba VT 719 kWh,NT 442 kWh,2)Liberecký kraj,distr.sazba D02d,r.s.1421kWh
plyn Středočeský kraj,r.s. 695 m3.
Předem Vám moc děkuji za odpověď,
s pozdravem,
Dobrý den,

v současné době je možné změnit vašeho dodavatele zemního plynu i elektřiny. Pokud si chcete orientačně propočíst možnou roční úsporu nákladů za odběr zemního plynu a elektřiny od několika nezávislých dodavatelů, doporučuji se podívat na webové stránky s kalkulačkami spotřeby plynu a elektřiny a srovnáním jednotlivých dodavatelů na trhu např. www.usetreno.cz/energie nebo www.sfinance.cz/energie. Po zadání údajů do tabulky a potvrzení se vám zobrazí seznam dodavatelů a jejich roční úspora oproti stávajícímu dodavateli (bohužel mi není znám). Pokud vás některý dodavatel svou úsporou zaujme, doporučuji navštívit jeho webové stránky, prostudovat pečlivě obchodní smlouvu a obchodní podmínky a seznámit se s případnými podklady pro možnou změnu dodavatele. Výběr dodavatele je na Vás a záleží na Vašich požadavcích, které si kladete, zda je pro Vás prioritou cena nebo důvěryhodnost či spolehlivost dodavatele.
Nebudete-li si vědět rady, doporučuji navštívit naše či Vašemu bydlišti nejbližší energetické konzultační a informační středisko, kde vám odborně vše vysvětlíme a pomůžeme s případnou změnou. Doporučený postup změny dodavatele je i podrobně popsán na webových stránkách www.eru.cz. Propočtené uspořené náklady berte jako orientační, neboť se vychází z aktuálních ceníků dodavatelů a většina mění své ceníky i několikrát během roku.

S pozdravem,
Ing. Lubomír Tichý
EKIS 2048 Rakovník
Odpovídá:  Ing. Lubomír Tichý - EKIS Rakovník Ing. Tichý tisk