Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

21.11.12 / dotaz č. 37460
Dobrý den,prosím o radu,jak zateplit podlahu na půdě mezi obytnou částí a nevytápěnou půdou?Jedná se o dům z roku 1964,stropy jsou palachové a na půdě ke škvárobeton a pak betonový potěr.Jde mi o to,aby půda zůstala pochozí.Uvažoval jsem o minerální vatě a tu pak zaklopit třeba OSB deskou,je nutná parozábrana,nebo jaký postup zvolit?Děkuji za info
K Vašemu dotazu ohledně zateplení půdy – stropu podle popisu stávajícího stavu se jzřejmě jedná o trámový strop. V tomto případě je možnost tepelnou izolaci nafoukat do prostoru mezi trámy. Na půdě se napříč stropních trámů rozdělá podlaha v šířce do 50 cm a pomocí hadice se provede zafoukání prostoru tepelnou izolací, podlaha se uvede do původního stavu. Druhá možnost je položení tepelné izolace na stávající podlahu do dřevěného roštu. Tlouštka tepelné izolace je dána výškou roštu. Rošt se po položení izolace zakryje deskami např.OSB a podlaha je pochůzí. Sníží se průchozí výška na půdě.
Obraťte na projektanta –stavaře, s kterým zkonzultujete stávající skladbu stropu a zpracuje návrh způsobu zateplení, způsobu ochrany tepelné izolace proti vnikání vlhkosti. Součástí projektu budou i výpočty kondenzace vody v konstrukcích. Při zateplování stropu je potřeba dbát i na požární bezpečnost. Tlouštku tepelné izolace, ochrana proti vnikání vlhkosti je opět nutné řešit s projektantem .

Za MEPS Žďár nad Sázavou Pavel Juda 602 792 923
Odpovídá:  Ing. Pavel Juda* - EKIS Město Žďár nad Sázavou tisk