Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.12.12 / dotaz č. 37640
Dobrý den,

rád bych Vás požádal o zaslaní kontaktů/odkazů na firmy, které by mi mohly za úhradu (nebo zdarma) doporučit/poradit se zateplením rodinného domu (správný typ izolace a tloušťka).

Hodlám stavět rodinný přízemní dům, velikost 24m x 6m. S rekuperací, 2-skly (pokud rozpočet dovolí 3-skla). Vytápění a ohřev TUV: akumulační nádrž, solární panely a krbová vložka.

Předem děkuji. S pozdravem,

Dobrý den, jedna z možností k nezávislým informacím je tato poradna, případně síť středisek EKIS, které můžete sám navštívit. Co se týče tloušťky izolace, v normě jsou tzv. doporučené hodnoty tepelné prostupnosti, z nichž v podstatě tloušťka izolace vyplývá (tu můžete mírně korigovat v závislosti na ceně paliva). Mohu též doporučit nezávislý server www.tzbinfo.cz, kde najdete například porovnání palivových nákladů jednotlivých druhů vytápění a mnoho dalších užitečných informací. Můžete využít i celé řady publikací a seminářů, některé publikace jsou i zdarma a najdete je na servru ministerstava průmyslu a obchodu. Pokud chcete stavět pasivní dům, existuje poradenské středisko centrum pasivního domu.
Odpovídá:  Ing. Tomáš Krásný* - EKIS Praha, Energetické poradenství tisk