Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

18.1.13 / dotaz č. 37941
dobrý den, chcel by som poprosit o radu, zateploval som fukanou celulozou PODLAHU povaly, podla rady v dotaze č.31031, som medzi krokvy strechy dal vlnitu lepenku aby mi na celulozu nenafukalo sneh, lenze cast snehu sa roztopila a vlnita lepenka - pouzil som dvojvrstvovu - aj so snehom mi spadla na podlahu.
na podlahe mam teraz zaklop z preglejky a pod nou celulozu...
neviem teraz ci pouzit hrubsiu lepenku, alebo ako problem vyriesit...
celulozu mam na podlahe pod zaklopom z preglejky, nie pod stresnými taškami, tam som dal len vlnitú lepenku aby zabránila v nafúkaniu snehu
Dobrý den,
na základě Vašeho dotazu předpokládám, že se jedná o starší objekt a hlaně starší krytinu, která není těsná. Pokud budete tento problém řešit tím, že budete dávat mezi krokve vlnité lepenky, tak budete mít lepenku vlhkou stále. Ideální řešení je provést hydroizolační folii z vnější strany krokví, to znamená přelaťovat latě (pod latě vložit vhodnou hydoizolaci _ například podstřešní fólie Jutafol D 110, je nutné zabezpečit odvětrání) a přeložit krytinu. Tímto způsobem by se měl problém vyřešit definitivně.

Další možnost je tuto folii sponkovačkou přichytit na spodní hranu krokví, sníh a voda by se již neměli dostat do podkroví, ale záleží na kvalitě provedení práce (je nutné zabezpečit odvětrání).
První varianta je nejbezpečnější.
Odpovídá:  Ing. Jaroslav Emmer* - EKIS Jihlava EAV tisk