Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

12.3.13 / dotaz č. 38879
Dobrý den, měl bych zájem o informace týkající se pasivních, nízkoenergetických a konopných domů, za účelem možné budoucí spolupráce.
Já a mí kolegové jsme živnostníci z jižní Moravy, pracující 5-10 let ve stavebnictví jako zedníci, obkladači, sádrokartonáři,fasádníci a již jsme postavili a zrekonstruovali několik domů. Hledáme nový prostor na trhu a jsme ochotni učit se novým technologiím. Možnost výstavby konopných, nízkoenergetických a pasivních domů, se nám jeví jako zajímavá možnost nové práce. Rádi bychom se o této technologii dozvěděli co nejvíce, popřípadě absolvovat školení či rekvalifikaci, abychom mohli odvádět co nejkvalitnější práci.
Zatím jsme se o stavbu konopných domů zajímali jen na internetu a veletrhu, teď bychom rádi přešli k realizaci. Proto Vás chci touto cestou poprosit o zaslání jakékoliv informace, co by mi pomohla začít, třeba jen číslo, nebo e-mail na nějakou kontaktní osobu na Moravě, nebo kde se dá najít někdo na proškolení. Budu vděčný za každou informaci.
Mnohokrát Vám děkuji za odpověď.
Vážený pane,
těší mne váš zájem o stavění pasivních domů. Doporučil bych vám podívat se např. na web sdružení Pasivní dům, kde najdete jak praktické informace, tak třeba kontakty na stavební firmy, s nimiž můžete začít spolupracovat:
http://www.pasivnidomy.cz/
nabízí zde i školení pro projektanty, které byste mohl využít.
http://www.pasivnidomy.cz/akce/naucime-vas-stavet-pro-budoucnost-uz-od-kvetna.html


Dále vám doporučuji podívat se na web sdružení Ekodům,
http://www.ekodum.ecn.cz/
Zde je mnoho zajímavých informací, jsou tam i některé firmy aktivní ve stavebnictví.

Konopím se aktivně zabývá sdružení Konopa, u nich hledejte praktické informace. http://www.konopa.cz/


Přeji hodně úspěchů!
S pozdravem
K. Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt tisk