Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

4.4.13 / dotaz č. 39220
Dobrý den, vlastníme malý domek na Benecku, nyní využívaný pro rekreační účely. Rádi bychom ho v budoucnu využili pro trvalé bydlení. Domek je z r. 1930, plné cihly, podsklepený, vytápění Gamat, celkově studený dům. Zateplili jsme 10cm polystyrenem, vyměnil jsem špaletová okna za dřevěná eurookna. Rád bych dále pokračoval v opatřeních na snížení tepelné náročnosti domu - zateplit stropy, zateplit podlahy (či stropy sklepu), zda jsou mnou dosud provedená opatření vyhovující, jaké topení do domu instalovat (ústřední, podlahové, ...), atd. Je možno si takovouto konzultaci objednat u Vaší poradny?
Vážený pane,
abyste docílili výrazného snížení energetické náročnosti (a spotřeby paliva na vytápění ) je vhodné - jak naznačujete, provést nejen úpravu fasád a oken, ale také ostatních konstrukcí - stropů (event. střechy) a podlah. Úprava podhledů stropu a stropu pod půdou bývá velmi vhodným opatřením, které ani nebývá oproti zateplení fasády tak náročné.
Pokud byste chtěl uvedené záležitosti probrat osobně, můžete navštívit poradenské středisko EKIS v Liberci : Palác Syner, Rumunská 9, Liberec 4. Naše bezplatná poradenská kancelář je v kancelářích Hospodářské komory ČR a to ve dnech Po a St od 13 do 17h. Pokud byste se chtěl spojit osobně s poradcem telefonem, můžete zavolat na číslo 607 851 688, p. Havlát.
Bylo by vchodné pokud byste sebou mohl přivézt nějakou dokumentaci vaší stavby - pokud ji máte, dále nějaké fotografie (nemusíte tisknout, event. stačí uložit na USB flash-disk), event. údaj o vaší spotřebě plynu za rok
Za EKIS Liberec, Zdeněk Havlát
Odpovídá:  Zdeněk Havlát* - EKIS Liberec tisk