Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

16.4.13 / dotaz č. 39362
Prosím o cenové srovnání(Kč/m²) v případě,že mi bylo původně navrženo zateplení fasády domu polystyrenem PPS 120mm, ale v Požární zprávě se nyní dozvídám, že objekt musí být zateplen minerální nebo kamennou vlnou. Děkuji za spolupráci.

K Vašemu dotazu ohledně cenového srovnání zateplení fasády deskami z pěn. polystyrénu (EPS) a deskami z min. vlny stejné tl. 120mm Vám sdělujeme následující:
1/ Předpokládáme že se bude jednat o provedení systému vnějšího kontaktního zateplení.
2/ V případě obecného kontaktního zateplovacího systému s tl. EPS 120mm vůči ceně stejného kontaktního zateplovacího systému s deskami typu MW se může cenový rozdíl u těchto dvou systémů pohybovat zhruba v rozsahu 40 %, tj. systém z MW je samozřejmě dražší.
3/ K této ceně samotného zateplovacího systému se připočítává i cena montážních prací včetně lešení apod., kdy zhotovitelská firma uvedené fakturuje jako celek.
4/ Celková cena provedení vnějšího kontaktního zateplení je potom závislá jak na typu použitého zateplovacího systému a jeho konečné povrchové úpravy (tj.ceně nabízené výrobcem tohoto zateplovacího systému), tak na typu zateplovaného objektu (rod. dům, byt. dům, stavebně technický stav objektu a rozsah přípravných prací, složitost, velikost,...) a také na samotné prováděcí firmě (její velikost, režie,...). V případě této celkové ceny by předmětný rozdíl pro dotazovaný případ mohl činit dle našeho názoru odhadem cca 15-20%.

S pozdravem Ing. Pavel Svoboda, EKIS Olomouc
Odpovídá:  Ing. Pavel Svoboda - EKIS Olomouc Ing. Svoboda tisk