Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.5.13 / dotaz č. 39983
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit s realizací rekonstrukce podlahy ve sklepní místnosti rekonstruovaného RD. Stávající betonová podlaha (mazanina) sklepa není opatřena žádnou hydroizolací. Obvodové stěny sklepa jsou suché a byly nově omítnuté. Bohužel podlaha sklepa je dost vlhká a mám obavu, že pokud provedu nějaké opatření proti vlhkosti na stávající podlaze, natlačí se vlhkost z podlahy do obvodových zdí v úrovní nad podlahou sklepa. Nad stropem sklepa je obvodové zdivo domku podřezáno po celém obvodu domku a tady tudíž nehrozí žádné nebezpečí.
Jak jsem uvedl, podlaha sklepa je značně vlhká a potřeboval bych poradit s její rekonstrukcí a to tak, aby se pokud možno minimalizovala její schopnost propouštět vlhkost do místnosti sklepa a přitom abychom vlhkost nenasměrovali do zatím suchých zdí.
RD je v Prostřední Bečvě a budu velmi vděčen za každou radu, popř. uvítám i konzultaci přímo na místě .
Děkuji a jsem s pozdravem
Vážený pane,

přeji Vám dobrý den a srdečně Vás zdravím. Děkuji za Váš dotaz.

Problémy s vlhkostí jsou velmi časté a někdy je velký problém správně diagnostikovat příčinu problémů případně odstranit příčiny či zabránit případným komplikacím. Bohužel s takto uvedeného a popsaného problému toho nelze moc zjistit, proto se s vámi spojím e-mailem a zkusíme se dohodnout na prohlídce.

S přátelským pozdravem a přáním všeho dobrého


Ing. Libor Lenža, poradce EKIS
Regionální energetické centrum, o.p.s. Valašské Meziříčí
Odpovídá:  Ing. Libor Lenža* - EKIS Valašské Meziříčí
Téma:  Ostatní
tisk