Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

3.6.13 / dotaz č. 40271
Dobrý den, v letošním roce plánujeme provést zateplení a izolaci ploché střechy na panelovém domě v Brně.

Nabídky oslovených realizačních firem se v postupu prací i materiálech rozcházejí. Nedokážeme posoudit, zda a které navrhované postupy a materiály jsou v pořádku, proto by jsme dali přednost nějakému osvědčenému komplexnímu systémovému řešní. Jsou nějaká doporučovaná, nebo ověřená systémová řešení pro zateplení a izolaci střech na panelových domech? Děkuji za doporučení.
Dobrý den,
Existuje osvědčené komplexní systémové řešení. Zakázku na opravu fasády a střechy domu budete zadávat na základě zpracované stavební dokumentace. Stavební projektovou dokumentaci vám zpracuje projektant s autorizací v oboru pozemních staveb. A to po prohlídce domu a konzultace s vámi jako zadavateli
V případě, že budete mít zpracovanou projektovou dokumentaci kvalifikovanou osobou, pak budete mít v ruce přesné komplexní řešení stavebních úprav, včetně Energetického průkazu náročnosti budovy, výkazu výměr, vhodných systémových řešení zateplovacího systému, skladby střechy, systému opravy podlah balkonů. V případě, že si vyberete zkušenou projekční kancelář bude součástí výkresové části i systémové řešení detailů.
Na základě takto zpracované projektové dokumentace získáte vyjádření stavebního úřadu, provedete transparentní a srovnatelné výběrové řízení. Stavební dozor investora při kontrole provádění prací bude vyžadovat plnění v rozsahu daném oprávněným zpracovatelem.
V případě, že potřebujete podrobněji probrat vaše materiály je možné při osobní návštěvě v našem středisku. S pozdravem Miholová
Tel. kontakt pro sjednání osobní konzultace 739 793 918.
Odpovídá:  Ing. Kateřina Miholová* - EKIS Brno DEA tisk