Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

1.7.13 / dotaz č. 40781
Dobrý den,potřebovali bychom výpočet tepelných ztrát pro rd.Poskytujete prosím tuto službu? A jaká je prosím cena? Děkuji za odpověď a přji hezký večer.
Dobrý den, děkuji za Váš dotaz.

Výpočet tepelné ztráty domu je předmětem, resp. součástí projektu ústředního vytápění a provádí se proto, aby bylo možno správně a přesně nadimenzovat otopnou soustavu a to jak výkon zdroje tepla, tak jednotlivá otopná tělesa a další podrobnosti rozvodu ÚT. Výpočet se provádí pomocí různých programů, které využívají projektanti ústředního vytápění. Stanovuje se zde ztráta všech jednotlivých místností domu. Celý projekt ÚT pro RD stojí v rozmezí 8 až 15 tis. Kč dle rozsahu a dohody s projektantem. Kolik by stál samotný výpočet neodhadnu.
Naše poradenské středisko je zaměřené na poradenství a další činnosti, nikoli na provádění těchto výpočtů. Doporučuji Vám oslovit některého z projektantů. Jejich přehled naleznete na stránkách České komory autorizovaných inženýrů a techniků na stránkách www.ckait.cz. Zde pak ve specializaci technika prostředí staveb.
Pokud by Vám postačil pro Váš účel jednoduchý výpočet energetického hodnocení domu, ten nabízíme v rámci dalších služeb. Jeho výsledek však neslouží pro návrh topení, ukazuje pouze podrobněji energetickou náročnost domu, která je stanovena dle stavební projektové dokumentace. Počítá se obálkou metodou a hodnotí se zde pouze hlavní obálkové konstrukce domu. Je to pro orientaci vlastníka při rozhodování, které obvodové konstrukce při plánovaném zateplení preferovat, kde je tepelná ztráta největší apod.
Podrobnosti naleznete na stránkách Energy Centra (jedno z mnoha poradenských středisek EKIS, Váš dotaz byl přidělen k zodpovězení náhodou k nám) www.eccb.cz. V záložce služby a ceník najdete vše potřebné. Nelze vyloučit, že podrobnějšími výpočty se zabývá nějaký jiný Ekis – seznam středisek naleznete na stránkách www.mpo-efekt rovněž v oddílu energetické poradenství. Nějaké bude i v Olomouckém kraji.
Ing. J. Veselý, poradce, Energy Centre Č. Budějovice
Odpovídá:  Ing. Jiří Veselý - EKIS České Budějovice Energy Centre
Téma:  Ostatní
tisk