Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

17.11.13 / dotaz č. 44781
Dobrý den, chci se zeptat na zateplení střechy u řadového domu s plochou střechou, dosud je pokryta plechem, ale je nutná výměna. Opláštění domu je provedeno isolverem, chtěl bych zateplit buď isolverem, nebo jestli je vhodná skleněná pěna, poté přikrýt asi linem, nevím jak se přesně jmenuje. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
Na Váš dotaz nelze dát uspokojivou odpověď, neboť toto nelze provést bez konkrétní znalosti stávající skladby střechy. Pokud se chcete předběžně seznámit s možným systémovým řešením různých druhů zateplovaných plochých střech navrhovaných Vámi uváděnou firmou ISOVER, mohu Vám doporučit následující odkaz:
http://www.isover.cz/zatepleni-nepochozi-ploche-strechy
Současně však upozorňuji, že podobná řešení nabízí i řada dalších výrobců zateplovacích systémů.
Zároveň Vám doporučuji tuto záležitost neřešit amatérsky, neboť střešní souvrství musí splňovat velké množství požadavků, které jsou na ně kladeny z hlediska zabezpečení bezchybné funkčnosti. (nosná vrstva střešního pláště, tepelně izolační vrstva, spádová vrstva, mikroventilační vrstva a další vrstvy – ochranná, separační, stabilizační, drenážní, filtrační, vegetační, podhledová atd.)
Pro podrobnější konzultaci uvedené problematiky můžete osobně navštívit konzultační středisko, pro vlastní realizaci Vám doporučuji zajistit řádný projekt zpracovaný autorizovaným projektantem.

S pozdravem,
Ing. Jiří Malkovský
Odpovídá:  Ing. Jiří Malkovský* - EKIS Hradec Králové ALKA-RPK tisk