Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

24.11.13 / dotaz č. 44782
Dobrý den, chceme v chalupě zateplit stropy formou foukané tepelné izolace. Nabízených produktů je mnoho, ale nikde jsem nenašla, zda je některý z nich schopen znemožnit existenci hlodavcům - konkrétně myši domácí. Tito živočichové jsou, bohužel, stálými obyvateli nynější izolace (sláma, plevy atd.). Děkuji za odpověď.
Hezký den,

jednou z takových izolací je údajně: Foukaná izolace CLIMATIZER PLUS je odolná vůči houbám, plísním, hmyzu a hlodavcům. Reakce na oheň suché, volně foukané celulózové izolace, je v třídě C (6 skupin A – F, nejlepší – nejhorší). Pokud je izolace aplikována do dutiny (například předstěna ze sádrokartonu), je reakce na oheň za specifických podmínek v třídě B. Izolace tak nedosahuje hodnot minerálních izolací. Nejčastější otázky a odpovědi na vlastnosti výrobku jsou zodpovězeny na webových stránkách výrobce CLIMATIZER PLUS.

Doporučuji dodatečný způsob zateplení stropů konzultovat se stavebním projektantem a nechat si vypočítat roční bilanci zkondenzované a odpařené vlhkosti dle patřičných norem (dle ČSN EN ISO 13788 ).

S přátelským pozdravem Lubomír Klobušník, energetický poradce ECČB
Odpovídá:  Lubomír Klobušník* - EKIS České Budějovice Energy Centre tisk