Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

26.2.14 / dotaz č. 45858
Dobrý večer,
prosím o radu ohledně zateplení stropu v novostavbě. Postaveno z Heluz STI 49 broušená na celoplošné lepidlo,(Tedy bohužel, protože ty jejich výrobky se sice tváří jako superpřesné, ale pravda je trochu jiná, příště zkusím Porotherm), a protože mi polystyren nějak nepřirostl k srdci bude se jen omítat. Stropy Heluz Miako 23 + 5 cm beton a síť. Půda je půlštok, střecha fólie + pálená taška. Půda musí být pochozí. Beton půdy je značně rozpraskaný a při dešti protékal jako o život. Montážníka co to rádloval jsem bohužel nedostihl, jinak by udeřila jeho poslední hodina.
Nejedná se o žádný pasivní supernesmysl, takže moje představa je asi následovná. 1) Na beton parozábrana vytažená nad úroveň budoucí pochozí podlahy.
2) Rošt na šířku vaty z fošen 5x25.
3) Minerální vata lisovaná, ve dvou vrstvách celkem 2x12 cm.
4) Záklop OSB 24, případně jednostranně hoblované coulové prkno na sraz.
A teď moje nejasnosti.
1) Je parozábrana nutná?
2) Není lepší vyšší rošt a větraná mezera nad vatou? případně jak výrazně lepší je to řešení?
2) Není lepší rolovaná vata?
3) Nebudou mít OSB perodrážka desky nežadoucí vliv na kondenzaci vody ve vatě?
Pokud máte jiné cenově relevantní řešení prosím o jeho přednesení. Netoužím po žádných chytrých ani foukaných ani jiných nesmyslech. Stejně jako podhled a izolace zespoda, protože o sádrokartonu platí to samé co o polystyrenu.
Pokoušel jsem se prokousat již položenými otázkami ale na patnácté straně ze stopadesáti jsem to prostě vzdal. Velice děkuji za odpovědi.
Dobrý den,
bylo by možné zaslat nějakou fotodokumentaci, nebo případně včetně výkresů
Děkuji
Odpovídá:  Ing. Jaroslav Emmer* - EKIS Jihlava EAV tisk