Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

6.1.15 / dotaz č. 54523
Dobrý deň,

na Vašej internetovej stránke som našiel dokumentáciu k panelovým stavebným sústavam, na základe čoho by som Vás chcel poprosiť o zaslanie pôdorysu stavebnej sústavy T-06 B, krajský variant: Prešov (PO), dom: vežový, materiál: panelový. Ak by ste tento variant pôdorysu stavebnej sústavy mali, prosím pošlite mi ho na moju e-mailovú adresu.

Ďakujem a ostávam s pozdravom.
Vážený pane,
konstrukční soustava definuje modulární rozměry, materiály a další parametry domu. Konkrétní panelové domy, stavěné v dané soustavě, se vzájemně liší.
Zjednodušeně: soustava definuje panely, jak je architekt poskládal do tvaru konkrétního domu záleželo na něm. Samozřejmě i v rámci dané soustavy existovalo mnoho odlišností, zejména oblastních. Proto vám nemůžeme poskytnout půdorys konkrétní budovy.

Doporučuji vám vyhledat dokumentaci konkrétní budovy v archivu příslušného stavebního úřadu.

Některé příklady typických domů nejdete v těchto publikacích:
Beranovský, J., a kol: Komplexní rekonstrukce panelových domů v nízkoenergetickém standardu, výzkumný projekt VAV-SP-3g5-221-07, Praha 2010.
Kol: Komplexní regenerace panelových domů. Informační centrum ČKAIT. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR sekce stavebnictví 2001
Řehánek, J.a kolektiv: 4x o tepelné izolaci budov, (2004): ČKAIT a ČEA, 2004

Dále doporučuji tyto stránky:
http://panelovedomy.ekowatt.cz/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Panelov%C3%BD_d%C5%AFm

S pozdravem
K. Srdečný
Odpovídá:  Ing. Karel Srdečný - EKIS České Budějovice Ekowatt tisk