Efekt energie Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR

Internetová poradna i-EKIS / odpověď

14.1.15 / dotaz č. 54614
Dobrý den ,chystám se na zateplení rekreačního jednopatrového domku který má stěny z PORIX o síle 250mm.Domek je v zimně nárazově užíván. Vytápění objektu zajištují krbová kamna s výměníkem a podlahové topení .Prosím o radu při výběru izolantu EPS a názoru zda má cenu investovat do difuzně otevřeného EPS (Baumit open).Děkuji
Dobrý den,

přes veškerou snahu se nám nepodařilo zjistit, jakým materiálem je Vámi zmiňovaný "PORIX". Na trhu je však možné nalézt výrobce s obdobným názvem sortimentu, se kterým v úvaze počítáme.
První otázkou k zodpovězení je, zda vůbec dům ve Vaši situaci zateplovat s ohledem na pořizovací náklady zateplení a získané výhody? Pro nalezení odpovědi na otázku výběru vhodného izolantu doporučujeme se obrátit na odborníky (např. projektant, energetický specialista, odborný dodavatel zateplovacích systémů), kteří jsou schopni navrhovanou skladbu konstrukcí posoudit s ohledem na tvorbu kondenzátu a bilanci zkondenzovaného množství vodních par. Konkrétní odpověď je v tomto případě bez použití specializovaných výpočetních postupů obtížná a neradi bychom Vás uvedli v omyl.
Odpovídá:  Ing., Arch. Petr Vlasák* - EKIS Praha IKA tisk